Om os

Vores historie og vision

Vores Historie

Den oprindelige kro fra 1869 til ca. 1910.

Kroen bygges

med royal støtte

I 1864 besøger Kong Christian d. 9 et lazaret med sårede soldater fra slaget ved Dybbøl. Her fatter han interesse for en soldat ved navn David. Kongen vil opfylde Davids højeste ønske, som viser sig at være en kro i hans hjemstavn Græsted. Kongen holder sit ord og i 1869 står Græsted Kro opført.

Der bygges videre

flere ejere og forbedringer

David og hans familie driver kroen indtil den i 1910 bliver videresolgt. Her bliver kvisten udvidet med værelser til overnattende gæster og teatersalen bliver bygget. Kroen står i dag med de oprindelige bygningsdele, og der har været adskillige ejere siden.
I 2006 overtog det nu konkursramte firma Møllegården A/S ejendommen. Deres plan var at rive de gamle bygninger ned og opføre ejerlejligheder. Denne plan nåede imidlertid ikke at blive iværksat. 

Johan Larsen satte sit præg på kroen efter købet i 1918, ny facade, flere værelser og en stor sal. 1945
Vibe & René foran kroen i 2015. Foto: ​Jan F. Stephan

Vibe & René

Vi vil drive en bæredygtig kro

Da vi overtog Græsted Kro i marts 2012 havde bygningen stået tom i over 4 år.
Kroen var i meget dårlig stand, angrebet af fugt og svamp. Mange gulve, lofter og vægge måtte udskiftes. Vi havde kun 3 mdr. til renoveringen, men ved hjælp af venner, familie og kollegaer nåede vi målet og kunne d. 4 juli 2012 slå dørene op for en ny epoke i den gamle kros lange historie.

1. salen blev i 2017 totalrenoveret til bolig, så vi nu er tættere på vores arbejdsplads end vi har været før.

Krostuen er i 2018 blevet renoveret, så den er tidssvarende med de gæster der besøger Krostuen i hverdagene, hvor den står på dagens ret og det faste menukort.

Vores vision

Vi tror på mennesker

VI ønsker at være en del af kulturmiljøet i Græsted, Nordsjælland og Københavnsområdet. Vi er en lokal Kro med nationale arrangementer der rammer en bred målgruppe. 

Græsted Kro ønsker at levere en oplevelse hver gang vi møder jer, gæster. Om det er et af vores arrangementer, et selskab, Græsted Revyen eller bespisning i restauranten og take away så gør vi vores bedste for at give den bedste oplevelse.

Smiley-ordning